Чинники становлення життєво– професійних ціннісних орієнтацій під час навчання у ВНЗ - Панчук, Н.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються чинники становлення життєвопрофесійних цінностей майбутнього вчителя у процесі навчання у вищому навчальному закладі, зокрема такі, як основне місце проживання (місто – село) та стать; аналізуються методики проведення дослідження. Аналізуються відмінності у виборі основних життєвих і професійних цінностей юнацтва залежно від статі та основного місця проживання (місто – село). Зроблено висновок, що загалом відчутною є орієнтація на життєві цінності. Суттєвих відмінностей у життєвих цінностях залежно від статі та місця проживання не виявлено. Молодь, яка проживає у сільській місцевості, порівняно з міською, менше орієнтується на професійні цінності.