Психологічні особливості агресивності підлітків залежно від ступеня їх девіантності - Чайковська, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто психологічні механізми та детермінанти агресивної поведінки підлітків з девіантною поведінкою, адже науковий інтерес до проблеми девіантних проявів серед неповнолітніх та їх профілактики дедалі більше зростає. Девіантна поведінка підлітків у багатьох випадках трансформується у кримінальні форми поведінки і становить суттєву небезпеку як для самої особистості неповнолітнього, його подальшого розвитку, так і для всього суспільства.