Творча активність особистості в системі підготовки спеціаліста у ВНЗ - Дорофей, С.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено аналіз загальнотеоретичних аспектів феномену творчої активності, розкрито його зміст та місце в системі психологічних знань. Сформульовано й обґрунтовано власний погляд на проблему розвитку творчої активності. Виявлено взаємозв’язок творчої активності з основними психологічними складовими особистості. Виділено змістові ознаки творчої активності, структуру творчої активності через систему компонентів: мотиваційного, когнітивного, рефлексії, поведінкового. У роботі визначено критерії творчої активності.