Основні питання соціального супроводу дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - Коган, О.В.; Рудзевич, І.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлюються питання соціального сирітства і опіки дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Розкривається проблема виникнення психічної депривації у закладах закритого типу, та шляхи її попередження. Доводиться пріоритетність інституту прийомної сім ї щодо виховання дітейсиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.