Дослідження математичного мислення як творчого процесу - Мойсеєнко, Л.А.; Лучицький, Р.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається питання психологічної сутності творчого математичного мислення. Описано сучасні наукові підходи до дослі дження творчого мислення, виокремлено наукові позиції стосовно феномену творчості. Акцентується увага на неоднозначності позицій науковців стосовно деяких аспектів творчого мислення. Підкреслено виняткову роль математичної діяльності як предмета дослідження мислення людини взагалі. Виокремлено індентифікаційні ознаки такої діяльності та сутність мислення людини в галузі математики. Описано її складові та означено ті аспекти дослідження творчого математичного мислення, які є не вивченими і представляють інтерес для з’ясування змісту мисленнєвої творчості і творчого математичного мислення зокрема.