Розвиток когнітивного компонента моральної свідомості у дошкільному віці - Пастушенко, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито особливості становлення моральної сфери у період дошкільного дитинства. Досліджено когнітивні можливості дітей дошкільного віку до виокремлення моральної сутності ситуацій, застосування моральних критеріїв при оцінюванні поведінки оточуючих, розуміння дітьми мотиваційних витоків вчинків.