Психофізична підготовка працівників органів внутрішніх справ до несення служби в особливих умовах - Сімко, Р.Т. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито особливості організації психологічної та фізичної підготовки працівників органів внутрішніх справ до несення служби в особливих умовах. Розглянуто мету та завдання психофізичної підготовки. Виділено три основних етапи формування готовності до несення служби в особливих умовах, до дій в екстремальних ситуаціях. Виявлено групи чинників, що впливають на ефективність реагування працівників міліції на екстремальну ситуацію. Окреслено групи чинників, які необхідно враховувати під час проведення психологічної підготовки.