Проблема співвідношення між феноменами “національна самосвідомість” і “національна ідентичність” у психолого– соціологічній проекції - Співак, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано основні теоретичні підходи до визначення сутності феноменів “національна самосвідомість”, “національна ідентичність” і “національна ідентифікація” у психологічній і соціологічній науках та розкрито особливості співвідношення між цими поняттями. Репрезентовано короткий огляд поглядів психологів і соціологів на сутність, структуру й співвідношення між поняттями “етнічна самосвідомість”, “етнічна ідентичність” та “етнічна іденти- фікація”.