Соціально–психологічні наслідки вікового статусу молодших школярів у класі - Столяренко, О.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлено соціально-психологічні особливості та проблеми вікового статусу дітей молодшого шкільного віку у класі. Виявлено взаємозв’язок віку дітей, які навчаються в одному класі, з рівнем їх навчальної успішності. Встановлено, що віковий статус молодших школярів впливає на їх популярність серед однокласників. Серед однокласників відносно старші за віком молодші школярі мають вищий рівень навчальної успішності та вищу популярність у порівнянні з відносно молодшими за віком учнями.