Розвиток самоорганізованості молодшого школяра шляхом становлення його як суб’єкта навчальної діяльності - Федорак, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті відображено особливостей розвитку самоорганізованості молодшого школяра у процесі навчальної діяльності. Становлення молодшого школяра як суб’єкта навчальної діяльності розглядається як процес розвитку певних його властивостей, зокрема, довільності, внутрішнього плану дій, рефлексії та інших особливостей, які дозволяють учню здійснювати самоорганізацію своєї діяльності і поведінки на певному рівні активності і самостійності, виробити свідоме ставлення до себе та головних подій свого життя.