Психологічна допомога онкохворим у процесі консультування - Хомич, Г.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті презентовано авторське бачення проблеми надання психологічної допомоги онкологічним хворим у процесі консультативної взаємодії: розкрито специфіку реагування на захворювання, описано технологічні аспекти збереження психічного здоров’я хворих під час перебування в клініці та в процесі реабілітації. На думку автора, консультування кризових клієнтів передбачає оптимізацію пошуку нових смислів існування, усвідомлення реальних перспектив. Складність такої роботи полягає в тому, що тривале перебування клієнта в умовах клініки провокує стан психічної депривації.