Розвиток здатності до самоуправління як механізму особистісно–професійного становлення вчителя - Долинська, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано проблему розвитку здатності до само- управління як механізм особистісно-професійного становлення вчителя: обґрунтовано поняття “особистісно-професійне зростання” та простежено його зв’язок зі здатністю майбутніх учителів до самоуправління; розкрито психологічну сутність понять “особистісні зміни”, “особистісне зростання”, їх види і умови розвитку. Експериментально доведено, що розвиток у студентів здатності до самоуправління актуалізує їх особистісно-професійне зростання.