Психологічний супровід професійної діяльності викладача вищої школи (з досвіду роботи соціально– психологічної служби університету) - Дуткевич, Т.В.; Савицька, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано досвід роботи соціально-психологічної служби університету із забезпечення психологічного супроводу професійної діяльності викладача. Розкрито мету діяльності соціально- психологічної служби в університеті, яка полягає у забезпеченні психологічного супроводу процесу підготовки фахівців з вищою освітою, наданні психологічної допомоги всім учасникам навчально-виховного процесу, практичному впровадженні накопиченої науково-практичної інформації, узагальненні, систематизації та поширенні психологічних знань. Зафіксовано позитивні результати психологічного супроводу професійної адаптації молодого викладача та розвитку взаємин між викладачами й студентами.