Можливості aутогенного відновлення психофізіологічного стану людини - Лазуренко, С.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Життєдіяльність людини пов’язана з емоційною і психічною напругою. Одним з ефективних способів саморегуляції, відновлення психофізіологічного стану як основи для формування моторних установок є різні види аутогенного тренування. Воно включає декілька взає' мозв’язаних елементів, і після оволодіння ними можна успішно здійснювати регуляцію, відновлення психічних і фізіологічних функцій організму.