Гендерні особливості соціально– психологічної адаптації у старшому підлітковому віці - Логвінова, Д.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті подається інформація теоретичного та експериментального характеру щодо проблеми соціальної адаптації у старшому підлітковому віці. Особливості адаптаційних процесів пов’язуються нами з особли востями формування гендерної ідентичності підлітків, наданням переваг копінгстресовим поведінковим стратегіям, що обираються у процесі адаптації.