Ціннісно–смислове ставлення до професії у координатах розвитку професійно– педагогічної позиції особистості вчителя - Мешко, О.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто особливості ціннісно-смислового ставлення вчителя до педагогічної професії та її місце в системі його смисло- життєвих орієнтацій. Показано, що перетворення ціннісно-смислового ставлення вчителя до своєї професії у компонент ієрархії сенсу життя стає важливим фактором і складником його професійно-педагогічної позиції, наповнюючи її особливим змістом і спрямуванням. Доведено, що якість формування особистості вчителя та її успішна самореалізація у педагогічній професії обумовлюються актуалізацією і розвитком професійно-смислового потенціалу фахівця на всіх етапах його становлення.