Наукові підходи до поняття проблеми ставлення до здоров’я - Михальська, Ю.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
На сьогоднішній день життя людини пов’язане з багатьма небезпеками. Однією з них є постійна загроза її здоров’ю, як фізичному, так і психічному. Фізичне та психічне здоров’я у всі часи було нескороминущою цінністю для кожної людини, хоча в певні історичні періоди деякі суспільства, безсумнівно, втрачали або ігнорували усвідомлення реальної цінності індивідуального та суспільного здоров’я, обмежуючись її декларацією. Науковий інтерес до ставлення як психічного явища виник як результат спроб осмислення спостережуваних регулярностей в поведінці індивіда. Відношення людини до свого здоров’я виступає внутрішнім механізмом саморегуляції діяльності.