Передумови формування агресивності як основної детермінанти некорисливих насильницьких злочинів - Маркін, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Нерідко некорисливе, або безмотивне, насилля є пов’язаним із певним набором патологічних рис особистості – агресивністю. Метою даної статті є спроба виділити базові чинники, що сприяють появі та розвиткові некорисливої (безмотивної) злочинної агресії.