Рецепція ідей розуміння об’єкта і предмета історії психології - Мельник, О.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті ставиться питання про методологічний аналіз визначення об’єкта і предмета історії психології. Розглядаються різні ідеї щодо розуміння специфіки об’єкта і предмета історії психології. Констатується, що історія психології вивчає реальний процес становлення і розвитку об’єкта і предмета психології як галузі знання і науки у процесі еволюції людського суспільства.