Особливості морально–психологічного контексту спілкування - Опалюк, О.М.; Опалюк, Т.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті описується особливості морально&психологічного контексту спілкування. У трактуванні статі та її ролі у спілкуванні важливими є як біологічне, так і культурне начала: культурні норми впливають на наші стосунки й поведінку разом з біологічними чинниками. І в цьому відношенні можна вести мову про єдність соціального та індивідуального в особистості, тобто у поясненні поведінки чоловіків і жінок за тієї чи іншої ситуації має смисл як соціальне, так і особистісне.