Мотиваційно–ціннісний компонент толерантності особистості - Шаюк, О.Я. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У форматі гуманістичної психології проаналізовано мотиваційно ціннісний компонент толерантності, доведено його взаємозв’язок із ціннісносмисловою системою особистості, у якій центральне місце посідають цінність поваги до людини як такої, вартості її прав і свобод, рівноправність у виборі світогляду і життєвої позиції, вагомість відповідальності за власне життя, визнання аналогічних можливостей розвитку і самоствердження за іншими людьми.