Роль та значення соціально– культурологічних “провокаторів”, які впливають на появу та розвиток психологічних патологій - Ящук, Ж.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Сучасний соціум є агресивним щодо людини, а його елементи провокують появу негативних емоцій, які призводять до психосоматичних патологій. В статті розкриваються ті “провокатори”, які діють у відповідному соціокультурному просторі і регулюють психічні стани особистості, а також розкриваються ключові моменти в психокорекції, такі, як само# ідентифікація особистості, її мобільність, приналежність та інше.