Новий підхід до дослідження “цінностей у дії”: переваги, досвід, застосування для вивчення чинників емоційного вигорання педагога - Носенко, Е.Л.; Грисенко, Н.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття містить опис нового опитувальника “Цінності у дії” (Values in action – VIA), розробленого М.Селігманом, К.Петерсоном і Н.Парк [2004] для дослідження “позитивних” цінностей (чеснот), дотримування яких забеспечує формування в людини “сильних” властивостей особистості (character strengths) і досягнення відчуття психологічного і суб’єктивного благополуччя. Розглядаються результати емпіричного дослідження ролі позитивних цінностей і відповідних їм властивостей особистості у попередження емоційного вигорання педагога. Окреслено перспективи подальших досліджень з використанням даного опитувальника.