Теоретично–психологічні основи дослідження соціальної компетентності дошкільників - Павленко, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглянуто проблеми соціальної компетентності у різних наукових сферах: політиці, психології, педагогіці, соціології та філософії. Виділено та описано функції, зміст і структури соціальної компетентності. Також розглядається вплив різних програм дошкільного виховання на формування соціальної компетентності дітей.