Змістові та процесуальні аспекти спецкурсу–тренінгу запобігання маніпулятивним міжособистісним стосункам у юнацькому віці - Прокоф’єва, О.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблемі маніпулятивних міжособистісних стосунків у юнаків, зокрема їх превенції. У статті розглядаються окремі аспекти тренінгу, метою якого є створення психологічних умов запобігання маніпулятивним взаєминам. Автор формулює мету і завдання, описує принципи, методи, структуру спецкурсу для групи ризику “маніпу лятори”.