Психологічні механізми зародження особистості - Максименко, С.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Практична психологія породжує цілу низку проблем стосовно не тільки методичних процедур корекції та терапевтичних впливів, але й розробку методологічних підвалин психології особистості: її природну цілісність особливостей перебігу вищих функцій від народження. Лише генетична психологія здатна власне пояснити, розкрити і зафіксувати психологічні механізми зародження особистості, її становлення і самоздійснення.