Психолого–педагогічні умови формування лідерських якостей підлітків - Садохіна, К.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У дослідженні визначено психолого педагогічні умови, що сприяють формуванню лідерських якостей підлітків. На констатувальному етапі дослідження було проведено діагностику рівнів сформованості лідерських якостей підлітків із застосуванням методики соціометрії, методики КОЗ, методики спостережень. На формувальному етапі дослідження було розроблено і впроваджено експериментальну технологію формування лідерських якостей підлітків в умовах дитячого оздоровчого табору, яка передбачала реалізацію в комплексі визначених нами психолого педагогічних умов.