Результати вивчення особливостей виконання конвенційних ролей у зв’язку з агресивністю дітей підліткового віку - Дутко, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
ролей та їх зв’язку з агресивністю дітей підліткового віку. Визначаються особливості та специфіка виконання конвенційних ролей; взаємозалежність рольової поведінки та рівня агресивності, вплив виконання конвенційної ролі старости через можливість самореалізації та самоствердження підлітків у класі на рівень агресивності учнів. Результати дослідження спонукають до пошуку можливостей долання проявів дезадаптованості дитини, зокрема такого її показника, як агресивність, через розробку програми спеціальної організації виконання учнями конвенційних ролей.