Вікові особливості динаміки психічних станів учнів молодшого шкільного віку - Мосьпан, М.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті подано результати досліджень актуальних психічних станів молодших школярів. Загальна характеристика психічних станів учнів молодшого шкільного віку пов’язана з їхньою швидкою зміною від одного стану до іншого, підвищеною збудливістю, рухливістю та разом з тим їхньою нестабільністю внаслідок втомлюваності та слабкості. Позитивні психічні стани молодших школярів переважають над негативними як з точки зору педагогів, так и самих учнів.