Криза ідентичності підліткового віку та її роль у становленні зрілої особистості - Краєва, О.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячується дослідженню кризи ідентичності в підлітковому віці. Методологічну основу дослідження складають концепція Е.Еріксона, Дж.Марсіа, погляди Л.Б.Шнейдер, О.М.Ічан ської, А.Ватермана, Ю.Лановенко, І.Я.Середницької та інших вчених. У статті криза ідентичності розглядається в контексті теорій, пов’язаних з вивченням цього феномена, подається власне бачення сенсу кризи ідентичності підліткового віку у становленні та формуванні зрілої ідентичності.