Типи ціннісно–диспозиційної структури особистості - Кряж, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Описано результати дослідження термінальних цінностей 511 міських життелів. Вивчено трифакторну структуру ціннісної організації, яку задано сенсами безпеки/стабільності, соціального домінування, насиченого внутрішнього життя (самотрансцендентності). Шляхом кластерного аналізу виявлено та описано типи ціннісно диспозиційної структури, що розкривають специфіку ціннісної ієрархії особистості.