Особливості взаємозв’язку соціометричного статусу старшокласників і стилів спілкування - Опалюк, О.М.; Опалюк, Т.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті описується уміння вчителя оцінити статус учня в системі колективних стосунків і допомогти у виході зі складного положення, найшовши індивідуальний підхід до дитини в процесі взаємозв’язку соціометричного статусу старшокласників і стилів спілкування.