Психолого–педагогічні умови формування навичок інтеркультурної взаємодії вчителя іноземної мови - Остапенко, В.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Реалізовувати завдання, висунуті культурологічним підходом в освіті, покликані вчителі іноземної мови, оскільки, в силу специфіки викладання даної дисципліни, вони є посередниками між культурою країни, мова якої вивчається, та культурою власної країни учнів. У статті досліджується, які психолого педагогічні якості викладача та студента є підґрунтям успішного формування навичок інтеркультурної взаємодії в підготовці вчителя іноземної мови.