Особистісні характеристики як ресурси долаючої поведінки. Огляд деяких сучасних теорій копінгу - Родіна, Н.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обговорюється ресурсний підхід до копінг поведінки. Розглядаються теорії С.Хобфолла, А.Бандури, А.Антоновського, С.Мадді та ін. Кожна з них підкреслює важливість таких особистісних ресурсів, як відчуття когерентності, самоефективність, життєстійкість, самоповага і самовпевненість, в детермінації успішного копінгу. Формулюється гіпотеза, що ці поняття є певною мірою синонімічними і/або відображають різні аспекти одного чи декількох латентних і більш універсальних особистісних особливостей.