Організація самостійної діяльності старшокласника з фізики у системі розвитку пізнавальної самостійності - Атаманчук, П.С.; Поведа, Т.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті відмічена особлива роль домашньої роботи з фізики в системі розвитку пізнавальної самоcтійності старшокласника; провідну роль у забезпеченні самостійної роботи відведено діяльнісному підходу в навчанні фізики; запропоновано елементи технології і методичні рекомендації учням для раціональної організації самостійної діяльності вдома та самоосвіти.