ПРОЦЕС СТАНОВЛЕННЯ ЦІННОСТЕЙ ОСОБИСТОСТІ В ОНТОГЕНЕЗІ - Романюк, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті зроблено спробу універсалізації процесу становлення цінностей особистості в онтогенезі. В результаті концептуального аналізу інтелектуального, морального розвитку та криз особистості у контексті вікової періодизації зроблено припущення, що становлення цінностей особистості в онтогенезі відбувається стадійно, проходячи певні життєві цикли. Процес становлення цінностей особистості в онтогенезі проходить стадії, що змінюються в середньому кожні дванадцять років і відповідно змінюється ієрархія та зміст її цінностей.